KOD OBROVCA UBIJEN SRBIN,

A U GRAČACU GRAFITI "SRBE NA VRBE"

U selu Karin kod Obrovca, 19. maja 2005. godine, pronađeno je telo zaklanog mrtvog starijeg čoveka srpske nacionalnosti. Na telu su vidljivi tragovi nasilja, saopštila je zadarska policija.
Potpredsednik Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ i poslanik u Hrvatskom saboru g. Milorad Pupovac izjavio je kasno sinoć da se radi o "politički motivisanom ubistvu", koje se dogodilo neposredno nakon lokalnih izbora, javlja dopisnik SRNE iz Zagreba.
" To je samo jedan od tragičnih primjera, koji pokazuju da su lokalni nedjeljni izbori u Hrvatskoj protekli u tolerantnoj atmosferi, ali da je odmah nakon njih počela nova hajka na Srbe", rekao je Pupovac gostujući na Hrvatskoj televiziji.
On je naveo da početak "hajke na Srbe" potvrđuju i novi grafiti u Gračacu, u Lici, "Srbe na vrbe" i velika slova "U" sa kukastim krstovima.
Pupovac je istakao da Hrvatska Demokratska Zajednica u Kninu pokušava da okupi sve hrvatske stranke u stilu "svi Hrvati protiv Srba" kako bi SDSS, koji je u toj opštini pobednik na izborima sa osvojenih 35 odsto glasova, bio spren da participira u budućoj lokalnoj vlasti.
Potpredsednik SDSS-a je to ocenio pokušajem slabljenja vlade premijera Ive Sanadera, koga je pozvao da "razmisli o porukama koji se time šalju".
"Ako se Srbima i SDSS-u i deset godina nakon “Oluje” otvoreno kaže da se “sa njima ne može”, onda je to zabrinjavajuća poruka tim više što je SDSS jedna od najjačih Sanaderovih karata za put u Evropu", rekao je Pupovac.
 

   
 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright © 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio