ODGOVOR EPISKOPA DALMATINSKOG G. FOTIJA
NA PISMO PREDSEDNIKA REPUBLIKE HRVATSKE
G. STJEPANA MESIĆA

 Poštovani gospodine Predsedniče,

        U svoje ime i u ime Eparhije dalmatinske najsrdačnije se zahvaljujemo na Vašem pismu podrške i razumevanja, povodom napada na zgradu naše Episkopije u Šibeniku.
        Vaše pismo, a posebno Vaš odlučan stav po pitanju ovog nemilog događaja, nama, našoj Crkvi i verujućem srpskom narodu ulivaju poverenje i vraćaju nadu u miran i dostojanstven život u pravnoj, demokratskoj i evropskoj Republici Hrvatskoj.
        S druge strane, mi se molimo Bogu za one, koji su bez ikakvog razloga napali na nas i našu Episkopiju i u svom srcu ne gajimo ni najmanju mržnju prema njima, jer nas Jevanđelje kome služimo poziva da budemo svetlost ovoga sveta i grad koji na gori stoji.
       Mi se nadamo, da ovaj nemili događaj neće ostaviti trajnije posledice ni u dušama naših vernika, već da ćemo i ovo, uz Božiju pomoć, iskoristiti na sopstveno duhovno dobro.
      Takođe se nadamo, da će pravovremena intervencija nadležnih institucija Republike Hrvatske doprineti vladavini zakona, pravde i slobode, bez kojih nema ulaska u porodicu kulturnih evropskih naroda, pa samim tim ni ostvarenja najviših dostignuća evropske demokratije.

Šibenik, 03. 10.2005. g.


 

   
 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright © 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio