HRAMOVNA SLAVA MANASTIRA KRKE

Na praznik Svetog arhangela Mihaila (21. novembra 2005.g.), hramovnu slavu manastira Krke Svetu Arhijerejsku Liturgiju služio je Episkop bihaćko-petrovački G.G. Hrizostom uz sasluženje nadležnog Episkopa dalmatinskoga G.G. Fotija i velikog broja monaštva i sveštenstva iz Eparhije dalmatinske, Carigradske patrijaršije kao i drugih eparhija SPC: zahumsko-hercegovačke, gornjokarlovačke i bihaćko-petrovačke.
         Na prazničnoj Svetoj Liturgiji Episkop dalmatinski G.G. Fotije je odlikovao činom arhimandrita dosadašnjeg krčkog igumana Germana (Bogojevića) poželevši mu u svojoj besedi da mu čin arhimandrita bude radni a ne paradni i da primajući arhimandritski žezal prima na sebe odgovornost pastirskoga služenja, koje podrazumeva da bude u svemu ugled poverenom mu stadu.
          Na istoj Svetoj Liturgiji Episkop bihaćko-petrovački G.G. Hrizostom rukopoložio je u čin sveštenika đakona Aleksandra Reljića rodom iz Kistanja.
         I ove godine manastir Krka je doživeo veliku duhovnu radost na hramovnoj slavi. Tu radost su  doživeli i mnogobrojni pravoslavni Srbi iz Dalmacije sabrani na ovo duhovno slavlje, čime se manastir Krka i ovom prilikom pokazao i dokazao kao duhovni centar i rasadnik pravoslavlja u Dalmaciji. 


 

   
 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright © 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio