ПОСЈЕТА МАНАСТИРУ КРКИ

          У суботу 24.01.2009.г. манастир Крку и Епархију далматинску посјетили су Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки Г.Г. Герасим,  представник СНВ-а из Загреба г. Слободан Платиша и начелник општине Крњак г. Раде Косановић. Високе госте је примио Епископ далматински Г.Г. Фотије и братство манастира.

          У својој поздравној бесједи Епископ Фотије је упознао госте са историјом и садашњим стањем манастира и богословије и захвалио се на помоћи коју су у име СНВ-а гости донијели богословији. Епископ је истакао важност српске православне богословије која дјелује на територију Епархије далматинске, али која је уједно и једина српска богословија у Републици Хрватској.

          Сви присутни су се сложили да је приоритет српског народа у Републици Хрватској очување православних манастира који су извор духовности и чувари православне традиције, а нарочито манастира Крке из кога сваке године излазе нови посленици на Њиви Господњој. Манастир Крка је познат по томе што је до сада дао српској Цркви велики број епископа, свештеника и монаха, а нарочито радује податак да је након поновног отворења богословије неколико ученика наше богословије успјешно завршило богословске студије и већ раде на добро наше Цркве и нашег српског народа у свим крајевима гдје живе Срби.  

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio