ПРАВОСЛАВЉЕ НА ИНТЕРНЕТУ
www.eparhija-dalmatinska.hr

 

 Овом приликом желимо да вам представимо сајт Епархије далматинске, који нам се свидео како обиљем садржаја, тако и функционалношћу и прегледношћу.

Почетна страна нуди избор учитавања презентације на српском (ћирилица и латиница) и енглеском језику. Следи преглед прве рубрике, редовно ажуриране, која се односи на најновије вести из Епархије и православног света уопште.

Ту је и место посвећено историјату Епархије, доста важно с обзиром на отежане околности под којима наша Црква на тим просторима вековима опстаје. Опис историјских раздобља кратак је и довољно јасан да би се стекао увид у главне догађаје прилично сложене историјске слике.

Посебна пажња посвећена је манастирима ове Епархије, која је сасвим прилагођена начину виртуелне презентације. Историјски садржај не умара претераним детаљима нити је штур, фотографије су довољно квалитетне и јасно дочаравају визуелни утисак места на ком се манастир налази.

У рубрици Публикације, која представља наслове богате издавачке делатности Епархије, налази се и линк са свим бројевима епархијског листа Крка, са садржајем и пар издвојених текстова за сваки број.

Још једна интересантна ствар из богатог садржаја презентације јесу фотографије из рубрике Ризница. Видећете репродукције старих и вероватно најлепших икона са ових простора.

Све у свему, леп пример добро конципиране презентације, која у потпуности служи сврси.

 

Драган Јовичић

Православни мисионар,

новембар/децембар 2008. год

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio