ПРЕДСЕДНИК МЕСИЋ ПОСЕТИО МАНАСТИР КРУПУ

 

У среду (18. 03. 2009.) у послеподневним часовима, председник Р. Хрватске г. Стјепан Месић са својим сарадницима посетио је манастир Крупу. Председника републике у Крупи су дочекали Епископ далматински г.г. Фотије и игуман манастира Крупе Гаврило Стевановић, као и градоначелник града Обровца др Анте Жупан и представници локалне самоуправе општине Обровац.

Приликом ове посете председник Месић је прво обишао манастирску цркву, а затим и ризницу манастира Крупе. После тога у манастиру је припремљен ручак за све званичне госте.

Поздрављајући високог госта за трпезом љубави, епископ Фотије је између осталог рекао да је мисија Цркве у овоме свету сведочење Истине, али не истине као философске категорије већ истине која је Исус Христос. С друге стране, држава по учењу још старогрчког философа Платона треба да тежи остварењу идеје добра тј. добробити свих њених грађана.

Захваљујући се на речима поздрава и добродошлице, председник Месић је најпре изразио радост што је манастир Крупа као значајан културни споменик обновљен. Потом је изразио наду да ће се избегли Срби из задарског залеђа и обровачке општине у што врећем броју вратити у својим кућама, јер би то допринело потпуној нормализацији живота на овим просторима северне Далмације.

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio