ОБНОВА У ИМОТСКОЈ ПАРОХИЈИ

У четвртак (26. 03. 2009.) Његово Преосвештенство Епископ далматински г. г. Фотије посетио је парохију Имотски и обишао тамошње црквене објекте који се тренутно у обнављају.

Епископ Фотије је прво обишао цркву Светог Петра и Павла (1936.) у Сињу, која је хвала Богу споља потпуно обновљена. На сињској цркви предстоје унутрашњи радови као и радови на потпуној реконструкцији дотрајалог иконостаса, а у припреми је такође и уређење црквене порте.

После цркве у Сињу, Епископ Фотије је обишао манастир Светог Василија Острошког у Црногорцима, где су у току такође завршни радови у унутрашњости цркве.

Мештани Црногораца имају велику љубав и поштовање према свом манастиру, што показује и њихова спремност да помогну потпуну обнову ове светиње. Треба посебно истакнути пример породице Мандић, која је приложила своје земљиште у близини манастира, како би се могла формирати мала манастирска порта, као и потребна манастирска економија.

На крају ове данашње посете, Епископ Фотије је заједно са игуманом манастира Драговића Варсонуфијем (Рашковићем) и надлежним имотским свештеником Драганом Михајловићем обишао цркву Успења Пресвете Богородице у Имотском, која је хвала Богу, потпуно обновљена и фрескописана, а тренутно се у порти цркве завршавају радови на гробљанској капели.

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio