ПРЕНОС ПОСМРТНИХ ОСТАТАКА
ОЦА ПАВЛА КОЗЛИЦЕ

 

          По благослову Његовог Преосвештенства Епископа далматинског Г.Г. Фотија 13.05.2009. г. пренијети су посмртни остатци архимандрита Павла Козлице дугогодишњег игумана манастира Крупе из Жиче у Крупу. Отац Павле је био преко четрдесет година монах у манастиру Крупи и у вријеме последњег рата  (1995.г.) избјегао је са својим народом у Србију. По благослову блаженопочившег Епископа жичког Г.Г. Стефана отац Павле је био смјештен у манастир Жичу гдје се убрзо и упокоијо.

          Парастос и полагање тијела оца Павла у гроб, обавили су игумани манастира Крупе, Крке и Драговића и парох обровачки Саша Дрча на  манастирском гробљу у Крупи уз учешће педесетак поштовалаца оца Павла и ове светиње. У проповиједи приликом парастоса игуман манастира Крупе отац Гаврило се захвалио свима који су учествовали у организацији око повратка посмртних остатака овог заслужног игумана у његов манастир, а нарочито је истакао општину Обровац и начелника општине г. Анту Жупана, који су и највише помогли око преноса тијела и сахране оца Павла.

          На гробу се са неколико ријечи окупљенима обратио г. Миљенко Домијан, истакавши врлине оца Павла са којим је био дугогодишњи пријатељ.

Овај догађај је обрадовао све пријатеље и познанике оца Павла, јер се његов аманет испунио и сахрањен је у манастиру којем је посветио читав свој живот.

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio