ПРОСЛАВА ВИДОВДАНА У МАНАСТИРУ
СВЕТА ЛАЗАРИЦА    

 

          На дан светог кнеза Лазара 28.06.2009.г. Свету Архијерејску Литургију у манастиру света Лазарица служио је Његово Преосвештенство Епископ далматински Г.Г. Фотије уз саслужење свештенства и монаштва Епархије далматинске. Послије Свете Литургије Епископ Фотије је пререзао славски колач и благословио кољиво, а затим је извршен трократни опход око цркве.  Манастир света Лазарица проглашен је манастиром 1939.г. декретом блаженопочившег Епископа далматинског Иринеја (Ђорђевића).

          На данашњи дан светог кнеза Лазара косовског и свесрпског манастир слави свој јубилеј седамдесет година од тога проглашења, а исто тако и прву годину од успостављања монашког живота.

          За тај јубилеј организован је и свечани програм  културно умјетничког друштва СКД „Просвјета“ пододбор Книн. Овој свечаности су присуствовали амбасадор Републике Србије у Р. Хрватској г.  Радивоје Цветићанин, предсједник СКД „Просвјета“ г. Чедомир Вишњић и остали уважни гости који су увеличали ову свечаност. У својој поздравној бесједи Епископ Фотије је истакао важност и значај овога празника и косовског завјета за српски народ.

          Након завршетка програма за све присутне братство манастира свете Лазарице приредило је трпезу љубави.

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio