EPISKOP DALMATINSKI GOSPODIN FOTIJE
RAZGOVARAO SA GRADONAČELNIKOM ŠIBENIKA

        Njegovo Preosveštenstvo Episkop dalmatinski g.g. Fotije u pratnji paroha šibenskog o. Milorada Đurđevića, đakona Dajana Trifunovića, gospodina Lazara Knežića i gospodina Zorana Brkića, posjetio je danas ( 09.02.2010.g.) gradonačelnika Šibenika gospodina Antu Županovića.U razgovoru je bilo riječi o položaju Srpske Pravoslavne Crkve u gradu Šibeniku,te povratu oduzete i nacionalizovane imovine.

 

        Eparhija dalmatinska i crkvena opština Šibenik ima  značajnu imovinu u gradu Šibeniku koja joj na žalost još uvjek nije vraćena, i pored toga što Crkva ispunjava sve uslove za povrat.Takvo stanje u mnogome otežava normalan život i rad Eparhije dalmatinske kao i crkvene opštine Šibenik.

 

        Posebno je naglašen značaj povrata zgrade pored Sabornog hrama u kojoj je trenutno smješten Radio Šibenik i Šibenski List.Na Rješenje o povratu ove zgrade SPC-i, prethodna gradska vlast se žalila dva puta, tako da se ovaj predmet trenutno nalazi na Upravnom Sudu R. Hrvatske.

 

        Gradonačelnik gospodin Ante Županović,  je pokazao interes i volju za pomoć u rješavanju pomenutih pitanja, naravno u skladu sa mogućnostima koje zahtjevaju ovakvi problemi.

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio