PROSLAVA SVETA TRI JERARHA
U MANASTIRU KRKI

 

          Dana 12.02.2010.g. Njegovo Preosveštenstvo Episkop dalmatinski G.G. Fotije služio je Svetu Arhijerejsku Liturgiju u manastiru Krki. Na dan Sveta Tri Jerarha bogoslovija u manastiru Krki proslavlja svoje zaštitnike, velike vaseljenske učitelje svetog Vasilija Velikog, Grigorija Bogoslova i Jovana Zlatoustog.

          Liturgijsko slavlje uveličali su i sveštenici iz drugih eparhija, kao i monaštvo i sveštenstvo Eparhije dalmatinske. Na Liturgiji je pojao Blagoveštenjski  hor iz Mladenovca predvođen sveštenicima protom Aleksandrom Markovićem i protom Slobodanom Rakovićem. Episkop Fotije je u svojoj besjedi istakao značaj i ulogu koju su kroz istoriju imali ovi jerarsi i učitelji Crkve, jer su svojim učenjem sačuvali pravoslavnu vjeru u njenom iskonskom obliku nesleđenom od svetih apostola.

          Nakon Svete Liturgije prerezan je slavki kolač i osvećeno slavsko žito, a potom je priređena slavska akademija u čast školske slave. Program su priredili učenici bogoslovije uz pomoć KUD-a „Drvar“ iz Drvara i Blagoveštenjskog  hora iz Mladenovca. Svetoj Liturgiji i akademiji su uz ostale mnogobrojne goste prisustvoli i predsjednik SNV-a i saborski zastupnik g. Milorad Pupovac, načelnik opštine Kistanje g. Slobodan Rončević i načelnik opštine Biskupija g. Dane Berić. Po završetku svečane akademije za prisutne goste priređena je trpeza ljubavi.

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio