AMBASADOR REPUBLIKE SRBIJE IZ ZAGREBA
G. STANIMIR VUKIĆEVIĆ POSETIO MANASTIR KRKU

          Dana 17.03.2010.g. Njegova ekselencija ambasador Republike Srbije u Hrvatskoj g. Stanimir Vukićević sa saradnicima posetio je manastir Krku gde je razgovarao sa Episkopom dalmatinskim G.G. Fotijem i igumanom manastira Krke arhimandritom Germanom.

          Bratstvo manastira Krke upoznalo je g. ambasadora sa bogatom istorijom manastira i njegovim velikim značajem za život i opstanak Srba na prostorima Dalmacije gde su Srbi autohtoni narod.

          U toku razgovora vladika Fotije je izložio gospodinu ambasadoru trenutne probleme sa kojima se suočava Srpska pravoslavna Crkva i njeni vernici.  Naročito je veliki problem pokušaj osnivanja takozvane HPCkoja ima za cilj da posvađa srpski i hrvatski narod na teritoriji Hrvatske rehabilitujući genocidne ideje iz vremena Ante Pavelića i Drugog svetskog rata.

          Gospodin ambasador se zahvalio Episkopu Fotiju i bratstvu manastira na prijemu i naglasio da će njegov rad biti u pravcu uspostavljanja normalnih odnosa između dva naroda i dve države, a na korist i dobrobit svih njihovih građana.

U povratku za Zagreb gospodin ambasador je posetio manastir Krupu i igumana Gavrila Stevanovića koji je goste dočekao i upoznao sa istorijom i današnjim stanjem najstarijeg dalmatinskog manastira koji je podignut 1317.g. u vreme srpskoga kralja Milutina koji je bio njegov prvi ktitor.  

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio