PRIJEM U MANASTIRU KRKA

          Njegovo Preosveštenstvo Episkop dalmatinski G.G. Fotije primio je (20.03.2010.g.) u manastiru Krki g. Mirka Raškovića, dožupana šibensko-kninske županije sa saradnicima.

          Episkop je gospodinu Raškoviću čestitao na izboru za dožupana u šibensko-kninskoj županiji istakavši svoju radost što su Srbi u ovom pogledu ostvarili svoja prava u županiji koja broji najviše Srba u Dalmaciji. Episkop je izrazio nadu da će novi dožupan raditi na dobro svojih birača i svih građana ove županije, a samim tim i na dobro Srpske Crkve koja je ovih dana imala velika iskušenja povodom pojave jedne organizacije koja je ustvari lažna crkva, a ima za cilj da pogorša srpsko-hrvatske odnose u RH. Gospodin Episkop je upoznao g. Raškovića sa reakcijom Srpske Crkve  i zvaničnih predstavnika Hrvatske države, koji su prepoznali opasnost u ovoj organizaciji.  

          Gospodin Mirko Rašković se složio sa mišljenjem vladike da je ova organizacija štetna kako za Srbe, tako i za sve ljude koji žive na ovim prostorima gdje je potreban mir i pomirenje, a ne novi konflikt bilo kog oblika.

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio