SVETA ARHIJEREJSKA LITURGIJA
U ŠIBENIKU 

          Druge nedelje po Vaskrsu (11.04.2010.g.) kada Crkva proslavlja svetog apostola Tomu, Njegovo Preosveštenstvo Episkop dalmatinski G.G. Fotije služio je Svetu Arhijerejsku Liturgiju u Sabornom hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Šibeniku. Episkopu su sasluživali iguman manastira Krke arhimandrit German, iguman manastira Krupe o. Gavrilo, iguman manastira Dragovića o. Varsonufije, sabrat manastira Dragovića o. Jovan i nadležni paroh protonamjesnik Milorad Đurđević.

          Saborni hram u Šibeniku je posljednjih nekoliko godina obnavljan i sada je doveden u fazu da se u njemu može služiti, na radost malobrojnih pravoslavnih Srba u Šibeniku. U hramu je urađena kompletna obnova zidova i krova, zatim je obnovljen inventar i ikonostas, a predstoje radovi na slikanju fresaka.

          U svojoj besjedi Episkop se zahvalio svim donatorima koji su svojim prilozima doprinjeli obnovi ove svetinje, a naročito gospodinu Mili Mesiću koji je uradio i donirao tron za gornje mjesto u oltaru.

          Nakon Liturgije Episkop, služašče sveštenstvo i narod su otišli na trpezu ljubavi u Konjevrate, prelijepo mjesto u šibenskom zaleđu, u kome se također obnavlja pravoslavni hram svetog Dimitrija.

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio