SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVENA
OPŠTINA SPLIT
 

        U vezi nedavnog članka koji je objavljen u Večernjim novostima o životu i radu SPCO Split, ova opština želi da radi istine demantuje laži i klevete koje su pojedini neprijatelji Crkve u ime srpske zajednice iznijeli.

        Kao prvo: „dežurni tumač“ situacije u Splitu Momčilo Rusić neprestano u ime „vjernika“ želi da spasava ovu crkvenu opštinu, a njegova jedina veza sa vjerom je špijuniranje sveštenstva i vjernika i ometanje rada ove Crkvene opštine. Već nekoliko puta ovaj čovjek napada u javnosti sveštenstvo, kako ove, tako i drugih parohija pa i samog Episkopa, te ova Crkvena opština nakon mnogo opomena biva prinuđena da dotičnog gospodina tuži za klevetu. Poslednji put je Rusić novinarki Večernjih novosti Biljani Stjelji iznio niz gadosti o sveštenstvu i vjernicima u Splitu. Ukoliko je ova novinarka dobronamjerna, trebala bi da dođe nedjeljom u hram, pa da vidi da je hram pun vjernika i da situacija koju je ona predstavila na osnovu priče Rusića nije istinita. Njen tekst ide na ruku neprijateljima naše Crkve i našeg naroda, a Večernje novosti snose odgovornost za objavljivanje tih laži. Ne sumnjamo da su novinarku Biljanu poslali na teren sa najboljim namjerama, ali takva pomoć Večernjih novosti namučenoj Eparhiji dalmatinskoj nije potrebna. Večernje novosti imaju pravo da objavljuju razne tekstove, ali bi bila moralna obaveza da te vijesti najprije provjere, pa tek onda objave.

Interesantno je da je od 5000 vjernika koje pominje novinarka, baš Momčilo Rusić osoba za razgovor, a vrlo dobro se zna da je on do sada nekoliko puta javno opominjan za svoj bezobrazan odnos prema Crkvi. Prezime gospođe ili gospođice Biljane govori da je porijeklom iz Dalmacije, što znači da se ona kao novinar i kao čovjek sa ovih prostora treba zapitati da li je ona ovim tekstom svjesno ugrozila život i rad Crkve na ovim prostorima. Ukoliko nije sa ovih prostora dužna je da se prethodno upozna sa temom koju obrađuje, pa tek onda da pristupi poslu profesionalno, bez ikakvih navijanja i emocija sa ciljem da pokaže pravu istinu, a ne da iznosi laži i gluposti.

Uprkos ovakvim zlim i izgleda dirigiranim tekstovima Srpska pravoslavna Eparhija dalmatinska će nastaviti da „upropaštava srpski narod“ služeći Liturgiju, obilazeći svoje vjernike, podižući i obnavljajući hramove i propovijedajući Jevanđelje za koje nažalost novinarka Stjelja i deklarisani ateista Rusić još nisu čuli.

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio