OPET BIJESNI IRODIJADA...

 

        Na sajtu „Hrvatske pravoslavne zajednice“ pojavio se javni poziv Srbima koji pohađaju Srpsku pravoslavnu Crkvu da se distanciraju od srpskih sveštenika i okupe oko tzv. Hrvatske pravoslavne Crkve. Također se pozivaju i „dobronamjerni pravoslavni svećenici“ da se priključe ovoj organizaciji.

        Ovaj poziv je povezan sa nedavnim bogohulnim, zlonamjernim i lažnim tekstom Biljane Stjelje novinarke Večernjih novosti u kom se govori o lošem stanju u splitskoj parohiji, a na koji je naša Eparhija dala demant.

        Sada smo potpuno sigurni da je ovaj tekst naručen, i to baš kod novinara u Srbiji, koji su zbog sitnog interesa oblatili Srpsku Crkvu to jest parohiju Srpske pravoslavne Crkve u Splitu. Pošto znamo odakle vjetar duva, možemo pretpostaviti da će i oni koji su naručili i napisali ovaj tekst zajedno sa izvršiteljem na terenu g. Rusićem postati jedna družina sa raščinjenim i oženjenim kaluđerom i pokvarenim i pakosnim djedom. Na žalost ove bijedne družine, njima neće pristupiti niko od sveštenika i sveštenomonaha Eparhije dalmatinske, a također niko od vjernika, jer ne daju jame i kosti njihovih očeva koji su tu završili od strane očeva osnivača tzv. Hrvatske pravoslavne zajednice.

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio