SVETA ARHIJEREJSKA LITURGIJA
U ŠIBENIKU 

              U  nedelju drugu po Duhovima (06.06.2010.god.) Njegovo Preosveštenstvo Episkop dalmatinski G.G. Fotije služio je Svetu Arhijerejsku Liturgiju u hramu Vaznesenja Hristovog (SVETI SPAS) u Šibeniku, uz sasluženje o. Milorada paroha šibenskog.Na Svetoj Liturgiji, svi vjernici koji su se pripremali postom i molitvom, pristupili su Prečistim Tajnama Tjela i Krvi Hristove.

            Na kraju Svete Liturgije Episkop Fotije je istakao neophodnost učestvovanja u Svetoj Evharistiji i uopšte u Crkvenom životu , kao i činjenja dobrih djela .

           Takođe, najavio je i početak radova na obnovi hrama Svetog Spasa (1778.g), u sklopu kojeg se nalazi i kapela u kojoj počivaju mošti Svetog Nikodima Ispovjednika, Episkopa Dalmatinskog.Nakon što su privedeni kraju radovi na obnovi Sabornog hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Šibeniku, vrijeme je da započnemo građevinsku obnovu i drugog od četiri srpska pravoslavna hrama u Šibeniku, istakao je Episkop Fotije, pozivajući sve one koji žele i mogu da se uključe u obnovu ovog značajnog hrama.

 

           Svi koji žele pomoći u obnovi hrama Svetog Spasa u Šibeniku, svoj prilog mogu uplatiti na žiro-račun Crkvene opštine Šibenik.

 

C.O. Šibenik
Raiffeisen BANKA
2484008-1103822256

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio