CRKVENA SLAVA U KARINU

Na praznik svetih mučenika Kirika i Julite (28. 07. 2010. god.) Njegovo Preosveštenstvo Episkop dalmatinski Fotije služio je svetu Arhijerejsku Liturgiju, uz sasluženje sveštenstva i monaštva Eparhije dalmatinske na crkvenoj slavi u Karinu.

Pre početka svete Liturgije Episkop Fotije je izvršio malo osvećenje obnovljenog hrama i živopisa crkve svetih Kirika i Julite. Posle svete Liturgije prerezan je slavski kolač i održana je slavska litija.

U svojoj besedi Episkop Fotije je zahvalio svim ktitorima i dobrotvorima ove divno ukrašene crkve u Karinu i posebno istakao g. Mirka Dubroju, koji je zbog svojih velikih priloga u obnovi ove crkve odlikovan Ordenom svetoga Save III stepena. Zbog velikog truda oko obnove crkve u Karinu, nadležni sveštenik ravnokotarski jerej Mile Savičić odlikovan je činom protonamesnika.

Ovoj velikoj duhovnoj svečanosti u Karinu prisustvovali su i mnogi ugledni gosti: potpredsednik Vlade RH Slobodan Uzelac, predstavnici Ministarstva kulture iz Zagreba, veliki broj predstavnika srpskih opština širom Hrvatske, načelnik policije opštine Benkovac i drugi gosti.

Posle svete Liturgije, kum i veliki dobrotvor ovogodišnje slave, g. Mirko Dubroja priredio je za sve goste trpezu ljubavi u svojoj porodičnoj kući u Karinu.

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio