NEDJELjA DESETA PO DUHOVIMA

        U nedjelju desetu po Duhovima (01.08.2010.g.) Njegovo Preosveštenstvo Episkop dalmatinski G.G. Fotije je prisustvovao Liturgiji u manastiru Krki, a nakon Liturgije je obišao gradilište kapele svetih dalmatinskih novomučenika.

Poslije posjete manastiru Krki Episkop je posjetio i manastir Lazaricu u kojoj je završen freskopis trpezarije. Freske u ovoj trpezariji su radili profesor Akademije za konzervaciju i umjetnost SPC g. Goran Janićijević i apsolventi akademije g. Igor i  Ivan Stojanović i g. Dražen Vračar. Po blagoslovu vladike, pored manastirskog konaka tj. trpezarije u konaku oslikana je i bina koja se naslanja na konak, a koja se koristi kao gostoprimnica.

        U manastiru Lazarici na Dalmatinskom Kosovu već dvije godine neprestano teku radovi na materijalnoj obnovi, a u planu je obnova hrama koji je u dosta lošem stanju i potrebno je mnogo sredstava za njegovu obnovu, te Eparhija dalmatinska poziva sve pravoslavne Srbe Dalmatinskog Kosova koji su rasuti po čitavom svijetu da se uključe u obnovu zavjetnog hrama njihovih predaka.

        Kontakt osoba je jeromonah Simon, nastojatelj manastira Lazarice: 098 198 42 73

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio