STUDIJSKI SEMINAR U MANASTIRU KRKI 

        Manastir Krka je imao čast da ugosti profesore srpskog jezika, istorije, geografije, muzičkog i likovnog odgoja koji su zahvaljujući Udruženju Zaharije Orfelin i gospodinu profesoru Novici Gajiću iz Vukovara organizovali seminar „Krka 2010“.

        U okviru seminara bila su tri predavanja koja su održali g. Marko Radmanović, g. Novica Gajić i gđa. Ljiljana Ajduković. Učesnici seminara su upoznali bratstvo manastira sa programom po kome se odvija nastava na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, a bratstvo manastira je goste upoznalo sa životom Eparhije dalmatinske i Srba u Dalmaciji. U sklopu seminara je prikazan dokumentarni film „Manastiri Eparhije dalmatinske“ koji je sve učesnike oduševio, jer su mnogi prvi put u dalmatinskim svetinjama.

        Iguman i bratstvo manastira su pozdravili ideju za ovakvo okupljanje i sabranima prenijeli pozdrave i blagoslove Njegovog Preosveštenstva Episkopa dalmatinskog G.G. Fotija.

        U ime organizatora seminara „Krka 2010“ prof. Novica Gajić se zahvalio Episkopu dalmatinskom G.G. Fotiju na blagoslovu da se ovaj seminar održi u manastiru Krki i izrazio svoju nadu da će se ovakvi susreti češće održavati i da će veze Srba u Hrvatskoj biti još čvršće.

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio