DANI VLADANA DESNICE

Danas  19. septembra 2010.g.  manastir Krupu su posjetili, povodom dana posvećenih Vladanu Desnici, učesnici interkulturalnog skupa : Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Njemačke i Italije. Skup je predvodio dr.sc. Drago Roksandić, redovni profesor za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Učesnici skupa su i Hrvatsko društvo pisaca Zagreb, Srpsko kulturno društvo '''Prosvjeta'' Zagreb, Sveučilište u Zadru, Centar za mirovne studije Zagreb, Društvo za obnovu i revitalizaciju kule Stojana Jankovića. Skup je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture R.H .

Desničini susreti su posvećeni opusu Vladana Desnice i problematici srpsko-hrvatskog interkulturalizma. Predavanja su održana 17. septembra na Sveučilištu u Zadru i 18. septembra u kuli Stojana Jankovića, a 19. septembra učesnici skupa su obišli kulturnoistorijske znamentosti među kojima je i Manastir Krupa sa bogatom kulturno-vjerskom istorijom.

Učesnici skupa su obišli i razgledali najvrijednije dijelove manastira, nedavno očišćene i konzervirane  freske iz prve plovine 17 vijeka, rad Georgija Mitrofanovića kao i manastirsku riznicu i druge vijednosti manastira Krupe.

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio