MATURANTSKA EKSKURZIJA

Maturanti Bogoslovije Sveta Tri Jerarha u manastiru Krki na čelu sa arhimandritom Germanom igumanom manastira Krke, a po blagoslovu Njegovog Preosveštenstva Episkopa dalmatinskog G.G. Fotija v.d. rektora bogoslovije izveli su naučno-vaspitnu ekskurziju. U programu ekskurzije bila je posjeta Eparhiji gornjokarlovačkoj i Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj. U toku ekskurzije koja je trajala od 23.-25.09.2010g. učenici su posjetili pravoslavnu crkvu svetog Nikole u Rijeci, hram svetog Nikole u Puli – gdje je učenike i igumana dočekao jerej Goran Petković paroh pulski.

Učenici su također posjetili hram svetog Spiridona u Peroju i „Udruženje perojskih Crnogoraca“.

Sljedećeg dana maturanti su nastavili svoj put prema Karlovcu i tu su obišli hram svetog Nikole, manastir Presvete Bogorodice Trojeručice u Donjem Budačkom i manastir Gomirje.

Posljednjeg dana ovog putovanja maturanti su posjetili hram Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu i muzej Mitropolije zagrebačko-ljubljanske. Za kraj ekskurzije maturanti su obišli manastir Lepavinu.

U ime profesora i učenika Bogoslovije Sveta Tri Jerarha u manastiru Krki blagodarimo svim manastirima i crkvenim opštinama koji su nas sa bratskom ljubavlju primili i upoznali sa bogatom kulturom, tradicijom i duhovnošću pravoslavnih Srba u Republici Hrvatskoj.

Maturanti bogoslovije

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio