POSJETA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE HRVATSKE
MANASTIRU KRKI

        Njegovo Preosveštenstvo Episkop dalmatinski G.G. Fotije primio je dana 05.10.2010.g. u manastiru Krki predsjednika Republike Hrvatske gospodina dr. Ivu Josipovića. U pratnji gospodina Josipovića bili su ministar znanosti dr. sc. Radovan Fuks, Milorad Pupovac predsjednik SNV-a, g. Siniša Tatalović savjetnik predsjednika, ostali saradnici predsjednika i predstavnici Srba u Saboru Republike Hrvatske. u toku prijema razgovorima se priključio i g. Stanimir Vukićević ambasador Republike Srbije u Hrvatskoj.

Nakon obilaska manastirskog hrama i katakombi predsjednik i episkop su se zadržali u prijateljskom razgovoru. Episkop je upoznao gospodina predsjednika i njegove saradnike sa životom i radom Eparhije dalmatinske i istakao značaj Crkve za srpski narod na ovim prostorima, ali i za proces pomirenja između Srba i Hrvata. Vladika se zahvalio predsjedniku na njegovom stavu oko raznih pitanja koji se tiču srpskog naroda i rekao da su stavovi gospodina Josipovića usmjereni u pravcu pomirenja i dobrog suživota dva naroda.

Gospodin predsjednik je izrazio nadu u bolje odnose kako država Hrvatske i Srbije, tako i hrvatskog i srpskog naroda. Na kraju se zahvalio Episkopu Fotiju i bratstvu manastira na prijemu sa nadom da će ovaj susret biti na korist svih ljudi koji žele dobro državi Hrvatskoj i srpskom narodu u njoj.

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio