SVETA LITURGIJA  U IMOTSKOM

        U nedelju (24. 10. 2010. god.) Njegovo Preosveštenstvo  Episkop dalmatinski g. Fotije služio je Svetu Arhijerejsku Liturgiju uz sasluženje sveštenstva i monaštva Eparhije dalmatinske u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Imotskom.

 

U svojoj besedi Episkop Fotije je tumačio jevanđeljsku priču o bogatašu i ubogom Lazaru, naglasivši da ova priča ima univerzalan značaj. Ona je posebno aktuelna danas kada ljudi gube osećaj za nevolju i potrebu drugoga i time postaju slični bogatašu iz ove jevanđeljske priče. Bogataši i moćnici ovoga sveta, često preziru druge ljude, kao što to često čine i moćne i silne zemlje prema slabijima, ali po navedenoj jevanđeljskoj priči, oni neće naslediti Carstvo nebesko, nego oni koji se upodobe ubogom Lazaru.

 

        Zbog  velikog truda i zalaganja u  Crkvenoj opštini Imotski Episkop  Fotije je odlikovao imotskog sveštenika jereja Dragana Mihajlovića činom  protonamesnika.

 

        Posle svete Liturgije, Episkop Fotije je posetio manastir svetog Vasilija Ostroškog u Crnogorcima, metoh manastira Dragovića i za njegovog nastojatelja imenovao dragovićkog jeromonaha Jovana (Kovačevića).

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio