ПОМОЗИМО ОБНОВУ ЦРКАВА И МАН
AСТИРА
У РАЗРУШЕНОЈ ЕПАРХИЈИ ДАЛМАТИНСКОЈ


Драга браћо и сестре,
Као што и сами знате, Српска Православна Црква у Далмацији живи распета на крсту, заједно са нашим православним народом, који је у познатој Олуји прогнан са својих вековних огњишта. Већина наших светиња цркве и манастири су оштећени и потребна им је хитна обнова. Ми смо већ скромним средствима почели радове на манастиру Крки и Крупи (
XIV век). Манастир Драговић (XIV век) је, на жалост, још увек потпуно девастиран. Почели смо обнављати и многе парохијске цркве: у Кистању, Имотском, Пађенима, Голубићу, Ђеврскама, Чистој Малој, Задру, Сплиту, Цетини, Врлици, као и епископски двор и храмове у Шибенику. Почели смо такође и обнову зграде богословије Света Три Јерарха у манстиру Крка, која је почела са радом у септембру 2001. године и тренутно је једина српска православна школа у републици Хрватској.

Знајући за вашу љубав према црквама у Далмацији, обраћамо вам се за помоћ, подсећајући се заједно са вама јеванђељских речи, да је блаженије давати него узимати. Некада славна и богата Епархија далматинска доживела је можда своје најтеже тренутке у историји. Ми се, међутим, надамо да ћемо уз помоћ Божију и вашом братском бригом и љубављу очувати достојанство православне вере и православних светиња у Далмацији, остати сведоци истине светога Православља у овим мученичким крајевима. Уз вашу помоћ Епархија далматинска може од рушевине постати велико градилиште.


Вашу помоћ можете нам послати на следећи девизни рачун:

Епархијски управни одбор
Православне Епархије Далматинске,
RAIFFAISENBANK Austria d.d. Zagreb
девизни рачун HR8324840081101075828
кунски рачун
2484008 – 1101075828
(S
WIFT RZBHHR2X)
(са назнаком за коју цркву или манастир је прилог)

Сваком приложнику желимо благослов Божији и молитвену заштиту Пресвете Богородице и свих светих.
 

   
 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio