И. М. Андрејев:
ПРАВОСЛАВНА АПОЛОГЕТИКА
Издавач:
Епархијски управни одбор Православне епархије Далматинске, 2оо4. Шибеник


Пред читаоиима је "Православна апологетика" И. М. Андрејева у преводу сестринства "Тројеручица" из Шибеника, штампана уз дозволу братства Св. Германа Аљаског и у оквиру програма епархијске издавачке установе "Истина". Књига се појавила у ћириличном и латиничном издању.
У њеном предговору о. Михаило Ојер је написао: "Православна апологетика је постала незаобилазна књига за наше студенте теологије. Она, заједно са Православном догматиком оца Михаила Помазанског, представља и неисцрпан мисионарски материјал за сваког православног хришћанина".
Говорећи о садржају ове књиге исти писац је примијетио да Православна апологетика хришћанског философа И. М. Андрејева "представља право богатство. Њоме се може превазићи јаловост модерног богословља и истински окусити она древна православна космологија, која је преобраћала народе и надахњивала апостоле, мученике и светитеље".
Штампањем ове душекорисне књиге на два писма осујетиће се и онај недостатак који произилази из непознавања једног од ових писама и омогућити увид у једно духовно богатство које често, из разних разлога, остаје изван искуства наших младих нараштаја и тако им ускраћује драгоцјено духовно богатство.

С.Б.

 
 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio