АПЕЛ ЗА ОБНОВУ КРОВА МАНАСТИРА КРКЕ

Манастир Крка је вековима био и остао духовни центар православних далматинских Срба. Подигла га је 1350. године Јелена Шубић, из српске царске породице, сестра српског цара Душана, у кањону реке Крке надомак Кистања. У манастиру од 1615. постоји и Богословија. Данашња Богословија Св. Три Јерарха основана је 1966. године. Драгоцености манастира Крке, по броју, уметничкој изради и историјском трајању убрајале су се у највредније ризничке целине Српске православне цркве, одмах после ризница манастира Хиландар, Високих Дечана и Цетињског манастира.

Зуб времена је оставио трага на манастирској цркви и конацима, те кров већ годинама прилично прокишњава и сама црква, са побројаним огромним благом, од непроцењиве историјске вредности, као и вредност по сам идентитет српског народа на том подручју, је озбиљно угрожена.

Кров на цркви манастира Крке је грађен од камена. Обнова крова је пројектована тако да се крову врати првобитни изглед, што изискује позамашна материјална средства.

Позивамо Вас да својим прилогом помогнете обнову нашег светог манастира. Своје донације можете уплатити на рачун

IBAN: HR2824840081101074296
Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb; Swift RZBHHR2X
са назнаком „за обнову манастирског крова“.

Уколико уплатите прилог за обнову манастира, молимо Вас и да нас о уплати обавестите путем електронске поште, или да потврду о уплати са основним подацима пошаљете на адресу Манастира, како би се Ваше име могло наћи на списку дародаваца Манастира, и како би Вам се могла послати захвалница.

УПРАВА МАНАСТИРА КРКЕ

   
 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio