PONOVNO NAPADNUTA IMOVINA SRPSKE CRKVE
I SRBI POVRATNICI U KISTANjAMA

          Manastir svetog arhangela Mihaila u Krki već desetak godina radi na povratku svoje imovine, koja je nelegalno oduzeta i uzurpirana nakon 1995.g.      

Naime sva imovina manastira Krke nakon akcije Oluja je oteta i sada kada je povrat imovine pri kraju, nepoznati počinitelji su jedan od objekata koji je ovih dana vraćen manastiru potpuno devastirali. Radi se o  manastirskoj Kuli koja je uz to i registrovana kao kulturni objekat R. Hrvatske.

          Da je stanje u Kistanjama alarmantno pored ovoga devastiranja Kule, pokazuju i neprestani napadi na Srbe povratnike i na njihovu imovinu.   

Poslednji od takvih napada desio se na kuću  Rajka i Ruže Karanović kada je kamenovana njihova kuća, a noć pre toga u njihova vrata je zabijen nož i vrata su oštećena.

          Oba ova incidenta su prijavljena nadležnoj policijskoj postaji a istraga je u toku. Manastir Krka kao informativna služba Eparhije dalmatinske će o ovim slučajevima obavestiti misiju OSCE-a u R. Hrvatskoj, HHO i sva diplomatska predstavništva u Republici Hrvatskoj.

   
 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright © 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio