LITURGIJSKO SABRANjE U MANASTIRU KRKI

     U nedelju drugu po Duhovima (10. juna 2007.g.) služena je Sveta Arhijerejska Liturgija u manastiru Krki. Svetu Arhijerejsku Liturgiju služio je Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački G.G. Gerasim uz sasluženje Njegovog Preosveštenstva Episkopa dalmatinskog G.G. Fotija, protojereja – stavrofora dr Radovana Bigovića, izaslanika Svetog Arhijerejskog Sinoda na maturi u Bogosloviji Sveta Tri Jerarha i sveštenstva i sveštenomonaštva Eparhija dalmatinske, timočke i braničevske.

     U svojoj pozdravnoj besedi Episkop Fotije je pozdravio goste zahvalivši im se na bratskoj ljubavi koju pokazuju prema Eparhiji dalmatinskoj i duhovnom centru te Eparhije – manastiru Krki. Episkop je također pozdravio ovogodišnje maturante poželevši im uspjeha u budućem životu i radu.

     Po blagoslovu Episkopa Fotija prisutnima se obratio i protojerej-stavrofor dr Radovan Bigović prigodnom besjedom u kojoj se zahvalio Preosveštenom Episkopu Fotiju,  bratiji manastira i profesorima bogoslovije na bratskom prijemu poželevši da i ubuduće iz ove bogoslovije izlaze dobre generacije koje će biti „svjetlost svijetu“, propovjednici Jevanđelja Hristova. 

  

   
 

*
КОНТАКТ -:_:-
KONTAKT *
:  :  :
Copyright © 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio