Zvanično saopštenje Eparhije dalmatinske
povodom najnovijih medijskih napada na nju
i njene crkvene opštine 

ZLE OVCE ZLOG PASTIRA

          Eparhija dalmatinska i C.O. Split se u potpunosti ograđuju od izjava g. Momčila Rusića, koje je ovih dana dao hrvatskim i srbijanskim medijima.

Sve optužbe koje je ovaj čovek izneo su potpuno netačne, zlonamerne i inspirisane anticrkvenim duhom. Kroz istoriju Crkve uvek je bilo ovakvih ljudi, koji po svojoj slobodi nisu služili Bogu, već drugom gospodaru, ali se Crkva Hristova neprestano molila i za takve ljude, da im Bog daruje duh smirenoumlja i pokajanja, podsećajući istovremeno da je Bog milostiv, ali i da je pravedni Sudija i da svakome sudi mačem jevanđeljske reči, koji je oštar sa obe strane.

Srpska pravoslavna Crkva u Eparhiji dalmatinskoj, kao i sve crkvene opštine i manastiri, nose svoj krst, trudeći se da očuvaju i obnavljaju svetinje koje su im poverene i to svi dobronamerni pravoslavni hrišćani znaju, jer je Eparhija dalmatinska upravo u ovo vreme postala veliko gradilište.

Izjave g. Rusića su uperene ne samo protiv srpske Crkve, već i protiv srpske zajednice na prostorima dalmatinske Eparhije, jer pokušavaju da unesu dodatni razdor među, ionako malobrojne pravoslavne Srbe na ovim prostorima. Oni, koji su okusili teret izbeglištva i progona ćute i nose svoj životni krst, a oni koji nisu bili prognani, pokušavaju da ruše i ovo malo što sada niče iz pepela, ali mi znamo da su zlonamerne sile ljudske pred Bogom ništa, a da je Bog Prvi i Poslednji - Alfa i Omega, i Onaj Koji dolazi da sudi svetu.        

 

   
 

*
КОНТАКТ -:_:-
KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio