PROSLAVA SVETE VELIKOMUČENICE NEDJELjE 
U KOŽLOVCU

Njegovo Preosveštenstvo Episkop dalmatinski G.G. Fotije u  nedelju  osmu posle Duhova, 22. jula 2007. godine,služio je Svetu Arhijerejsku Liturgiju u crkvi Svete Nedelje u selu Kožlovcu,  u blizini Benkovca.
          Njegovom Preosveštenstvu sasluživali su: jeromonah Simon, sabrat manastira Krke, prezviter Milorad  Đekanović, paroh kistanjski, prezviter Đorđe Veselinović, paroh đevrsački i đakon Mile Savičić.
          U svojoj besedi Njegovo Preosveštenstvo  pozdravio je sve prisutne biranim rečima i rekao da je zahvalan Gospodu što se iz godine u godinu uvećava broj povratnika i vernika u ovom kraju. Prelepo je videti crkvu ispunjenu vernima, koji se sabiraju na Svetu Liturgiju, gde se slavi ime Gospodnje i spomen na Svetu velikomučenicu Nedelju, kojoj je ovaj hram i posvećen. Poznato je da Srbi iz pravoslavne Dalmacije veoma poštuju i slave ovu ugodnicu Hristovu.
          Preosvećeni je također pozvao narod  da ostane na  svojim vekovnim ognjištima i da ih ne napušta. Pravoslavlje nas uči da poštujemo druge ljude i da živimo u ljubavi sa svojim susedima.  Episkop Fotije je pohvalio predani rad sveštenika Ljubomira Crnokraka, paroha benkovačkog, kao i naroda u obnovi porušenog hrama. Sada predstoje radovi na izradi ikonostasa i poda, koji treba da se obloži kamenom  i da mu se vrati stari  sjaj.   
          Posle zaamvone molitve usledio je čin blagosiljanja i rezanja slavskog kolača, i svečana slavska litija.

   
 

*
КОНТАКТ -:_:-
KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio