MANASTIR BOGORODICE TROJERUČICE
PROSLAVIO SVOJU SLAVU

U navečerje praznika Presvete Bogorodice Trojeručice (24. jula), u hramu Svetih apostola Petra i Pavla u Donjem Budačkom, služeno je večernje bogosluženje, kome su pored više sveštenika i monaha Eparhija gornjokarlovačke i dalmatinske, prisustvovali i Njegovo Preosveštenstvo Episkop dalmatinski g.g. Fotije i Episkop gornjokarlovački g.g. Gerasim.
    Sutradan, na sam praznik Episkop dalmatinski g.g. Fotije, uz sasluženje Episkopa gornjokarlovačkog g.g. Gerasima i više sveštenika i sveštenomonaha Eparhija: dalmatinske, šumadijske i gornjokarlovačke, služio je Svetu Arhijerejsku Liturgiji. Posle zaamvone molitve izvršen je obred rezanja slavskog kolača i osvećenja slavskog žita.
    Po završenoj Liturgiji Episkop Gerasim je pozdravio sve prisutne goste zahvalivši im se na ovom molitvenom sabranju i uznošenju molitava Presvetoj Bogorodici kao pokroviteljici i zaštitnici pravoslavnih hrišćana. Nakon toga Episkop Gerasim je ovo mesto proglasio za četvrti manastir u Eparhiji gornjokarlovačkoj sa nazivom Manastir Presvete Bogorodice Trojeručice u Donjem Budačkom sa porukom da ovaj manastir bude pribježište svih bogočežnjivih duša željnjih spasenja.

 

Preuzeto sa sajta Eparhije gornjokarlovačke

   
 

*
КОНТАКТ -:_:-
KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio