OSNOVAN ODBOR ZA SANACIJU HRAMA
SV. STEFANA U GOLUBIĆU

     Blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa dalmatinskog Gospodina G. Fotija a na inicijativu udruženja građana Demokratske inicijative Knin, osnovan je inicijativni odbor za sanaciju hrama Sv. Arhiđakona Stefana u Golubiću.
     Ovaj odbor je sastavljen od mještana Golubića koji su osjetili potrebu da svoj Sveti hram sačuvaju od daljeg propadanja, i da ga, kao što su to njima njihovi preci, ostave svojim potomcima u nasleđe kao zalog da u ovim smutnim vremenima ostanu u vjeri svojih predaka.
     Naime, hram Sv. Stefana u Golubiću je sagrađen još daleke 1462.godine i jedan je od najstarijih pravoslavnih hramova kninske krajine. On danas ne doživljava svoje najsjajnije trenutke, i u građevinskom smislu je u veoma lošem stanju. Prije nekoliko godina je podignut novi krov, ali se zbog nedostatka sredstava, nažalost na tome i završilo. Sada je neophodno, zbog zuba vremena i godina neodržavanja, prvenstveno rješiti problem temelja što predstavlja najveću investiciju u saniranju hrama, nakon toga je planirano kompletno malterisanje hrama i spolja i iznutra, te na kraju unutrašnje uređenje koje obuhvata i postavljanje novog kamenog poda i izmjenu stolarije.
     Ovim putem molimo sve one koji žele i mogu da pomognu da ova svetinja ponovo zablista svojim punim sjajem, da to učine, jer na taj način je naš narod vjekovima podizao i obnavljao svoje svetinje.
     Sve detaljnije informacije o načinu prikupljanja sredstava možete dobiti kod nadležnog sveštenika Borisa Milinkovića u Kninu, na brojeve telefona:00385/22/662–545 ili 098/196–9396.
     Svima onima koji će pomoći da ovaj hram ponovo zablista, unaprijed se zahvaljujemo i želimo svako dobro od Gospoda!

   
 

*
КОНТАКТ -:_:-
KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio