MALA GOSPOJINA
U EPARHIJI DALMATINSKOJ

          Njegovo Preosveštenstvo Episkop dalmatinski G.G. Fotije služio je Svetu Arhijerejsku Liturgiju na praznik Rođenja Presvete Bogorodice (21. septembra 2007.g.) u manastiru Svetoj Lazarici na Dalmatinskom Kosovu (metohu manastira Krke), uz sasluženje sveštenomonaha i sveštenika Eparhija dalmatinske i gornjokarlovačke.
          Eparhija dalmatinska pored tri dejstvujuća manastira, Krupe , Krke i Dragovića ima još tri manastira u kojima ne žive monasi, jer u tim manastirima ne postoje uslovi za normalan rad i život monaha.
          U manastiru Lazarici se obnavlja konak i po blagoslovu Njegovog Preosveštenstva Episkopa dalmatinskog G.G. Fotija do kraja ove godine bi trebalo da započne monaški život i redovno bogosluženje na radost svih vjernika Kosovske doline i čitave Eparhije dalmatinske.
          Građevinski radovi na konaku manastira Lazarice su pri kraju i nakon završetka obnove konaka pristupiće se obnovi monaškog života, obnovi manastirske porte i uređenju manastirskog hrama Svetog kneza Lazara.
          Svim dosadašnjim priložnicima blagodarimo na ljubavi koju su pokazali prema svom rodnom kraju i prema našoj svetinji manastiru Svetoj Lazarici, a ujedno molimo sve dobronamjerne Srbe Dalmatince da shvate značaj ove svetinje i pomognu pri njenoj obnovi.

   
 

*
КОНТАКТ -:_:-
KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio