MATURSKA EKSKURZIJA

          U periodu od 22.-29. septembra 2007.g. blagoslovom Svetog arhijerejskog Sinoda SPC-e, učenici IV razreda Bogoslovije Sveta Tri Jerarha u manastiru Krki, su boravili na maturskoj ekskurziji u sklopu koje su obišli pravoslavne svetinje Hercegovine i Crne Gore.
          Posjetili su grad Dubrovnik i obišli pravoslavne hramove i muzej Srpske pravoslavne Crkve u Crkvenoj opštini dubrovačkoj, a zatim crnogorske i hercegovačke svetinje: manastire Podmaine, Reževići, Praskvica, Podlastva, Miholjska Prevlaka, Savina, Rustovo, Tvrdoš, te hramove Svete Trojice u Budvi, Svetog Luke i Svetog Nikole u Kotoru i Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju. Kao kruna ovog putovanja bila je posjeta Bogosloviji Svetog Petra Cetinjskog u Cetinju, te posjeta Cetinjskom manastiru i manastiru Ostrog gdje su se profesori i učenici poklonili moštima dvojice svjetionika pravoslavlja, Svetog Vasilija Ostroškog i Svetog Petra Cetinjskog.
          Ovim putem u ime Nastavničkog vijeća naše bogoslovije se zahvaljujemo svim našim domaćinima na učinjenoj časti i bratskom dočeku. 


   
 
*
КОНТАКТ -:_:-
KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio