USPEŠNO PREDSTAVLjENA IZDAVAČKA DELATNOST
EPARHIJE DALMATINSKE

          Na 52. Međunarodnom sajmu knjiga održanom 22-28. oktobra 2007.g. u Beogradu, Eparhija dalmatinska je po prvi put posle II svetskog rata prestavila svoja izdanja u sklopu „Istine“ izdavačke ustanove Eparhije dalmatinske. Eparhija dalmatinska je i u teškim vremenima vladavine komunizma imala izdavačku djelatnost, međutim u današnje vrijeme se ta djelatnost intenzivirala.
          U okviru predstavljanja izdanja „Istine“ održana je promocija svih izdanja naročito sabranih djela Episkopa Nikodima Milaša, monografija manastira Krke, časopisa Istina i Krka. Na promociji koja je održana na štandu Srpske pravoslavne Crkve o izdavačkoj djelatnosti Eparhije dalmatinske govorio je Njegovo Preosveštenstvo Episkop dalmatinski G.G. Fotije, zatim se sa par riječi uspomena o manastiru Krki prisutnima obratio Episkop raško-prizrenski G.G. Artemije, monografiju manastira Krke je predstavio iguman manastira arhimandrit German i posljednju knjigu koja je izdana u okviru izdavačke djelatnosti  Istine „Pravoslavna ikona Pedesetnice“ je predstavio protojerej Nikolaj Ozoljin autor knjige. Ova interesantna knjiga je prevod sa francuskog, a na prevodu se potrudio g. Novak Bilić student postdiplomskih studija teologije u Parizu.
          Posebna radost za Eparhiju dalmatinsku je što je štand Eparhije dalmatinske bio veoma posjećen i što su mnogi pokazali interesovanje za izdanja „Istine“ izdavačke ustanove Eparhije dalmatinske. U pripremi je još nekoliko teoloških knjiga koje će da do sledećeg sajma obogate ponudu pravoslavnim teolozima i svim ostalim koji se interesuju za pravoslavnu teologiju.       

   
 
*
КОНТАКТ -:_:-
KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio