HRAMOVNA SLAVA MANASTIRA KRKE

          Praznik Sv. Arhangela Mihaila (21. novembra 2007.g.) je ove godine svečano proslavljen u manastiru Krki. Praznično večernje uoči manastirske hramovne slave služio je visokoprepodobni arhimandrit žitomislićki Danilo uz sasluženje većeg broja monaštva i sveštenstva.
          Na sam praznik Svetu Arhijerejsku Liturgiju služio je Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački G.G. Gerasim i domaćin Episkop dalmatinski G.G. Fotije uz sasluženje sveštenomonaštva i sveštenstva iz Eparhija zahumsko–hercegovačke, gornjokarlovačke, osječko-poljske i baranjske, budimljansko-nikšićke, sremske i dalmatinske. Episkop Fotije je na kraju Svete Liturgije čestitao slavu bratstvu manastira i sabranom narodu istakao značaj manastira Krke u istoriji dalmatinske eparhije i srpskoga naroda na prostorima severne Dalmacije.
Poslije Svete Liturgije Episkop gornjokarlovački G.G. Gerasim osvetio je živopis paraklisa posvećen Sv. apostolu Pavlu, koji je zajedno sa svojim učenicima Svetim apostolima Titom i Ermijem u rimskim katakombama ispod manastirskog sabornog hrama u Krki osnovao Crkvu u Dalmaciji.
Nakon Svete Liturgije za sve prisutne je priređena trpeza ljubavi.

   
 
*
КОНТАКТ -:_:-
KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio