SVETA ARHIJEREJSKA LITURGIJA U MANASTIRU KRKI

           U nedjelju 27. po Duhovima (02. decembra 2007.g.) Njegovo Preosveštenstvo Episkop dalmatinski G.G. Fotije služio je Svetu Arhijerejsku Liturgiju u manastiru Krki. Njegovom Preosveštenstvu su sasluživali sveštenomonasi manastira Krke.  
          U svojoj nadahnutoj besjedi Episkop je poučio vjerne o značaju posta i Pričešća za pravoslavne hrišćane i istakao da je hrišćanin bez sjedinjenja sa Hristom duhovno mrtav. Svaki od nas treba što češće da preispituje svoj život, da se ispravlja i da se ispovijeda da bi što dostojnije pristupio ovoj Svetoj Tajni. Hrišćani svojom ljubavlju odgovaraju na Hristovu ljubav i prilaze Svetoj Čaši i na taj način pokazuju svoje smirenje pred pozivom sveštenika: „sa vjerom i ljubavlju pristupite“.
          Nakon Svete Liturgije Episkop je u manastirskoj gostoprimnici razgovarao sa vjernicima koji su se sabrali na Liturgiju o duhovnom životu i o životnim problemima pravoslavnih Srba u Dalmaciji.
          U toku popodneva Episkop je obišao konak manastira Lazarice koji je u fazi obnove. Obnova konaka manastira se hvala Bogu završava i nakon završetka obnove se očekuje i obnova monaškog života u ovoj svetinji.

   
 

*
КОНТАКТ -:_:-
KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio