OSNOVAN DOBROTVORNI FOND
EPISKOP DR NIKODIM MILAŠ

          Eparhijski upravni odbor Pravoslavne Eparhije dalmatinske sa sedištem u Šibeniku registrovao je 19. novembra 2007. godine kod Ministarstva kulture Republike Srbije Dobrotvorni fond Episkop Dr Nikodim Milaš sa sedištem u Beogradu.
          Cilj ovog Fonda je prikupljanje pomoći za obnovu devastiranih crkvenih objekata u Dalmaciji, pomoć za život Srpske Pravoslavne Bogoslovije Sveta Tri Jerarha u manastiru Krka, pomoć darovitim studentima na Bogoslovskim fakultetima, kao i poboljšanje sveukupne misije SPC uključujući i brigu o potrebama Srba povratnika na prostore Eparhije dalmatinske, promovisanje i zaštita kulturne i umetničke baštine Eparhije dalmatinske i dela Episkopa dalmatinskog Dr Nikodima Milaša.
U ovaj dušekorisni projekat uključeni su:

  • Njegovo Preosveštenstvo Episkop dalmatinski g. g. Fotije, Predsednik Upravnog odbora Fonda,  
  • jeromonah Nikodim (Kosović), sekretar Fonda, predstavnik EUO-a Eparhije dalmatinske,
  • gospodin Dragan Tarlać iz Beograda, poznati košarkaš i osvedočeni dobrotvor naših svetinja na teritoriji Eparhije dalmatinske, koji se prihvatio odgovorne dužnosti Direktora fonda. Gospodin Dragan Tarlać je ovlašćena ličnost za zastupanje i promovisanje Fonda,
  • gospodin Milan Simurdić, bivši ambasador R. Srbije u Zagrebu,
  • gospodin Dušan Torbica, biznismen, iz Banja Luke.

I na predlog gospodina Dragana Tarlaća:

  • gospodin Predrag Stojaković, poznati košarkaš, iz Soluna,
  •  gospodin Vladimir Radmanović, poznati košarkaš, iz Beograda.

          O osnivanju ovog Fonda želimo da obavestimo sve ljude dobre volje nadajući se da će se odazvati što više ljudi i pomoći rad ovoga dobrotvornoga Fonda, a na korist Srpske Pravoslavne Crkve i srpskog naroda na prostorima mučeničke i stradalne Eparhije dalmatinske.

   
 

*
КОНТАКТ -:_:-
KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio