POSJETA EPISKOPA FOTIJA BENKOVAČKOJ PAROHIJI

          U subotu 15. decembra 2007.g. Njegovo Preosveštenstvo Episkop dalmatinski G.G. Fotije posjetio je benkovačku parohiju i hramove u ovoj parohiji koji su u fazi obnove. Trenutno se u benkovačkoj parohiji obnavljaju hramovi: Rođenja svetog Jovana Krstitelja u Benkovcu, svetog Simeona u Jagodnji, svetog arhangela Mihaila u Miranjama i hram svetog Ilije u Ceranjama. U planu je i početak obnove hrama Svete Trojice u Lišanima Tinjskim.
          Episkop je pohvalio rad jereja Ljubomira Crnokraka paroha benkovačkog i vjernika koji mu pomažu prilikom obnove ovih drevnih svetinja.
          Poslije obilaska hramova Episkop je posjetio i povratnike u selu Jagodnji i najugroženijima u ime Eparhije dalmatinske uručio pomoć. Episkopa i njegovu pratnju je naročito obradovala činjenica da se u ovo selo vratilo dosta ljudi koji uprkos minimalnim životnim uslovima žele da žive na svojim imanjima. Ovaj dio Eparhije dalmatinske je još uvijek najugroženiji jer mnogi povratnici žive bez struje, vode, zaposlenja a mnogi još uvijek čekaju obnovu kuća da bi mogli da se vrate na svoju đedovinu i svojim svetinjama.

   
 

*
КОНТАКТ -:_:-
KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio