РАВНИ КОТАРИ ЈОШ УВЕК БЕЗ СТРУЈЕ И ВОДЕ

          Његово Преосвештенство Епископ далматински Г.Г. Фотије дана 12.01.2008.г. са братством манастира Крке и равнокотарским свештеником о. Сашом Дрчом обишао је парохију Равне Котаре и упознао се са обновом црквених објеката на тој парохији, као и са животом Срба повратника овога краја.
          Тренутно су у равнокотарској парохији при крају радови на спољашњој обнови цркве светога Илије у Кашићу, а ових дана треба да почну и радови на цркви светог архангела Михаила у Смиљчићу.
          Епископ Фотије је обишао и куће Срба повратника Равних Котара којима су Епархија далматинска и манастир Крка поделили хуманитарну помоћ у најосновнијим животним намирницама. Из разговора са повратницима видело се да постоји велики оптимизам и радост људи који су се вратили на своја вековна огњишта. Оно што је код свих највећи проблем, то је недостатак струје и воде, коју имају насеља са хрватским становништвом, а тамо где живе Срби влада амбијент средњега века.
          Овај велики проблем би свакако требао бити ускоро решен од надлежних институција хрватске државе, како би се овим страдалницима омогућио нормалан живот, као и перспектива повратка онима који се намеравају вратити у донедавно пребогате Равне Котаре.

   
 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio