ЛИТУРГИЈА У МАНАСТИРУ ДРАГОВИЋУ

На празник Обрезања Господњег и светог Василија Великог (14. јануара 2008.г.) Његово Преосвештенство Епископ далматински Г.Г. Фотије служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Драговићу, и извршио молебан за благослов Новог љета Господњег.

Манастир Драговић је духовни центар православних Срба Цетинске крајине, који је подигнут после Косовске битке 1395.г. Кроз историју Драговић је доживљавао велика страдања, посебно у време турске владавине, али на жалост и у новије време у такозваном веку „демократије“. После II светског рата Драговић је потопљен стварањем хидроцентрале Перуча 1954.г., а последње страдање било је у недавном трагичном рату на просторима Далмације од 1991.- 95 године када је манастир порушен и буквално претворен у тор за стоку.

Од пре неколико година почела је интензивна обнова манастира Драговића трудом и залагањем Епархије далматинске и братства манастира на челу са игуманом оцем Варсонуфијем (Рашковићем), као и прилозима поштовалаца и пријатеља манастира Драговића. Тренутно се у манастиру осликава Саборна црква. Радове на фрескописању води Зоран Гребенаровић академски сликар из Београда са својим сарадницима.

Због великог значаја ове светиње Цетинске крајине молимо све људе добре воље да помогну обнову манастира Драговића, како би он наставио своју духовну и културну мисију и у наше време.

   
 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio