САБОР СВЕТОГ ЈОВАНА КРСТИТЕЉА

 

          У недељу 20. јануара 2008.г. на Сабор светог Јована Крститеља Његово Преосвештенство Епископ далматински Г.Г. Фотије служио је Свету Архијерејску Литургију у цркви светог Саве у Сплиту.

          У својој беседи Епископ Фотије је говорио о проповеди светог Јована Крститеља и о његовој припреми јудејскога народа за долазак Царства Небескога. Својим крштењем покајања свети Јован Крститељ је показао пут који је био дарован старозаветном Израиљу како би ушао у вечни савез са Богом.

          Епископ Фотије је између осталог говорио и о великом учитељу покајања српскога народа светоме Сави пошто од данашњег празника настаје светосавска недеља у којој се прославља први српски учитељ и просветитељ свети Сава.

          Што се тиче претећег писма и графита са неонацистичким порукама које су недавно написане на просторијама Ц.О. Сплит, Епископ Фотије је рекао да је то знак новога страдања православних Срба у Далмацији, али да се ми требамо увек држати јеванђељског закона љубави који нам говори да је боље са Господом Христом бити распет на Голготи, него не дао Бог бити међу мучитељима и онима који су распињали Христа и гонили Његову Цркву кроз историју.

   
 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio