ХОЛИВУДСКИ ГЛУМЦИ
ПРОТИВ НЕЗАВИСНОСТИ КОСОВА

 

Након што су холивудске звезде Џорџ Клуни и Шерон Стоун најавиле да ће организовати протест против отцепљења Косова од Србије, придружиле су им се и колеге Ричард Гир и најпознатији Џејмс Бонд - сер Шон Конери.


'
Уколико Косово не одбране српски државници или Русија, то би могло да пође за руком славном Холивуду. У одбрану јужне српске покрајине највероватније већ следећег месеца у срцу светске филмске индустрије Холивуду ће стати најпознатија имена светског глумишта: Шерон Стоун, Џорџ Клуни, али и Ричард Гир и сер Шон Конери', тврде франкфуртске 'Вести'.


'
Због председничких избора у Србији, све дипломатске активности везане за решење коначног статуса Космета су стопиране, па тако и идеја западних држава да једностано признају независност. Када се ово питање поново актуелизује, а очекивања су да то буде већ у фебруару, светски познате звезде су одлучне да у Холивуду направе протест на коме би позвали све правдољубиве људе у свету како би стали у одбрану Косова', сазнају 'Вести'.


Клуни је у ранијем разговору за 'Вести' објаснио да, и поред тога што пажљиво прати сва дешавања у свету, није у прилици да чује и српску страну када је реч о решавању статуса.


'
Српски лоби у Америци је јако слаб и све што се може чути или прочитати потиче од албанских лобија и лобиста. Нисам могао да чујем и другу страну', казао је он.


Клуни је открио да је Шерон Стоун, његова пријатељица, до сада разговорала са бројним људима у Америци који имају утицаја како би се зауставило насилно отцепљење дела Србије.


Међу првима је тако разговарала са колегом Ричардом Гиром који се борио са независност Тибета, али није до сада био благонаклон према српској стварности.


Гир ће се укључити у ову акцију, према сазнањима 'Вести', зато што је веома сумњичав зашто су велике силе толико одлучне у намери да Космету подаре независност.


Он је рекао је: 'Мора да на том Косову има нешто, чим се тако боре за њега.'


На сличан начин је реаговао и најпознатији Џејмс Бонд свих времена, племић сер Шон Конери.


Он је ситуацију око Косова одмах повезао са својом родном Шкотском.

'
Шкотска је у својој историји имала много више права да буде независна, али јој то нису дозволили. У чему је то разлика између моје домовине и Косова да се сада чини такав преседан', запитао се прослављени глумац.

 

Извор: РТС -ПОЛИТИКА - СВЕТ И МИ

Понедељак, Јануар 21, 2008

   
 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio