ИЗ "ЖИВОТА" СРПСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У Р. ХРВАТСКОЈ

 

Слободан Узелац је једним бањалучким новинама рекао да Хрватска не би смјела признати Косово, да за то још није дошло вријеме јер би погрешна процјена могла угрозити односе Хрватске и Србије.  - Ако је та изјава точно пренесена, могу само рећи да Узелац врло добро зна да неће он одређивати датум признања Косова, него ће то учинити Влада РХ. Како је и он члан Владе, онда ће бити и дио те одлуке - одлучно је рекао Санадер Узелцу одговарајући на новинарско питање.

 

‘Побољшати статус Хрвата у Србији’


Санадер је коментирао и недавну изјаву предсједника СДСС-а Војислава Станимировић како постоје још "бројна отворена питања између српске заједнице у Хрватској
и већинског народа".


- Постоје отворена питања на чијем смо рјешавању и протекле четири године заједно радили а оптимист сам да ћемо то успјешно учинити и у идуће четири године. Но, у коалицијском споразуму стоји и то да СДСС заједно са ХДЗ-ом треба радити на побољшању статуса Хрвата у Србији како би они имали онакав статус какав имају Срби и остале националне мањине у Хрватској - нагласио је Санадер.

 

 

извор: Јутарњи лист, 06.03.2008. год.


   
 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio