НЕВЕРОВАТНО, АЛИ ИСТИНИТО

Цео свет је у среду увече без проблема читао ћирилицу! Јер, да не разумеју српско писмо, не би им засметало што је на мајици златног српског пливача Милорада Чавића било исписано „Косово је Србија”. Због тога што се на победничко постоље, са златом око врата и новим европским рекордом (23,11), попео са поруком подршке српском народу на Косову и Метохији, Чавић ће у четвртак увече одговарати пред челницима ЛЕН (Европска пливачка федерација). „Плашим се најгорег. Суспензија је најлошија ствар коју могу да ми ураде. То би било као да су ми изрекли смртну казну”, рекао је наш ас новинарима на ЕП у Ајндховену у Холандији.

Натпис који је изазвао прави скандал у Холандији на Европском првенству у пливању, очигледно није био упућен „њима”. Да је тако, вероватно не би био ни написан ћирилицом.

„Нисам имао намеру никога да провоцирам. Нисам имао намеру да испровоцирам насиље. Моју земљу цепају на комаде... Мој циљ је био да подршим сопствени народ”, објаснио је Чавић медијима у Холандији, која је још 4. марта признала независност Косова.

„Шта моја мајица може да промени у намерама САД, Уједињених нација, Европске уније... Они су већ одрадили свој посао. Све што сам желео је да подршим мој народ. Моја једина улога овде је да будем лидер и да пренесем позитивну енергију”, поручио је нови љубимац српске нације.

Сви новинари сложни су у оцени да ће Чавић бити у кругу најужих фаворита за медаљу на Олимпијским играма у Пекингу.

„Имам добар осећај да бих у Пекингу могао да се попнем на подијум”, додао је Чавић.

Уколико му ЛЕН то буде дозволио.Мондо

 

 

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio