НАПАД НА ЦРКВЕНУ ОПШТИНУ БЕНКОВАЦ

 

У ноћи с 20-21. марта 2008.г. догодио се напад на Црквену општину Бенковац  и на имовину Љубомира Црнокрака Српског православног свештеника у Бенковцу. Наиме, непознати нападачи су ушли у двориште Српске православне Цркве у Бенковцу и демолирали аутомобил свештеника Љубомира Црнокрака. У то вријеме свештеник се налазио у парохијском дому у истом дворишту са својом породицом.

          Разлог напада на возило свештеника и на Црквену општину је проузрокован лажним оптужбама од стране листа „Задарски регионал“ од сриједе 19.03.2008.г. којима се оптужује свештеник из Бенковца „Живко“ Црнокрак да је избрисао грб Хрватске са таблица свог возила. Овај лист се није потрудио да сазна право име свештеника који се зове Љубомир а не Живко, али се својски потрудио да без икаквог истраживања оптужи свештеника за дјело које није починио.

          Свештеник Љубомир је о овом догађају обавијестио полицију која је изашла на мјесто догађаја и извршила увиђај. Надамо се да неће  и овај пут, као и до сада бити изношени подаци о материјалној штети а извршилац остати непознат, него да ће се одговорне особе у власти одговорно и понашати и пронаћи и казнити починитеље.

 

 

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio