НАПАДИ НА СРБЕ ПО ДАЛМАЦИЈИ

 

Срби у околини Задра поново су били мета напада. Наиме, у селу Церање Доње у близини Бенковца непознати починиоци провалили су, опљачкали и демолирали кућу покојног српског повратника Гојка Чубрила, коју сада користи његова ћерка Ксенија Ј.

 

Задарска полиција, осим тог напада забележила је и каменовање аутомобила православног свештеника Љубомира Црнокрака у Бенковцу, и том прилико су поразбијана сва стакла на аутомобилу.

 

Полиција је на основу позива комшије који је приметио разваљена врата јуче направила увиђај којем је присуствовала и Ксенија Ј. Из куће су однете све вредне ствари и алатке, а починиоци су из буради просули око 500 литара вина.

 

Полиција је обавила увиђај и на Црнокраковом аутомобилу, који се у моменту напада налазио у црквеном дворишту и на којем је почињена штета од око 1 500 куна (нешто више од 200 евра).

 

Нападе је осудила Епархија далматинска Српске Православне Цркве, која је оценила да је разлог напада на возило свештеника и на Црквену општину проузрокован лажним оптужбама од стране листа «Задарски регионал» да је свештеник избрисао грб Хрватске са таблица свог возила.

 

 

извор: Press, 23.03.2008

 

 

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio