Медведев: Посебни односи са
Православном Црквом ће се и даље одржати

«Посебни односи између државе и руске Православне Цркве ће се и даље неговати и развијати», изјавио је председник Русије Димитрије Медведев.

 

          Након молитве «За почетак сваког доброг дела» у цркви Св. Спаса у Москви, Патријарх московски и целе Русије Алексије II је пожелео све најбоље новом председнику.

 

          «Црква је спремна да настави сарадњу са државом, будући да имамо једну Отаџбину, једну историју и једну будућност», рекао је Патријарх Алексије.

 

          Председник Медведев је уверио Патријарха да «ће са руском Православном Црквом и неговати и даље развијати посебне односе на добробит целе Отаџбине.»

 

          «Историја Русије 20. века је заиста драматична. То је историја смрти и пољуљаних нада», рекао је руски Председник. «Међутим, крајем 20. века, Русија је кренула једним новим путем. Држава, коју је подржала руска Православна Црква и остале здраве снаге, се ујединила и кренула напред», изјавио је Медведев.

 

          «На нама је да учинимо све што би подржало и учврстило све позитивне тенденције које се сада осећају», рекао је.

 

          Патријарх Алексије је изразио наду да ће нови председник наставити да иде истим путем као и бивши председник Владимир Путин. «Надам се да ћете у годинама које вам предстоје, заједничким снагама успети да учините много тога за наше друштво.»

 

          «Сигурно је да ће брига за сваког појединца и даље бити приоритет у Вашем председничком раду, али онај ко стоји на челу државе такође је дужан да оснажи и међународни углед Русије», рекао је Патријарх.

 

превод са енглеског: сестринство Тројеручице,

Шибеник, 08.05.2008. г

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio