ПЕДЕСЕТНИЦА У ЕПАРХИЈИ ДАЛМАТИНСКОЈ

 

          Празник Силаска светог Духа – Педесетница (15.06.2008.) свечано је прослављен у свим манастирима и црквеним општинама Епархије далматинске.

          Његово Преосвештенство Епископ далматински Г.Г. Фотије на празник Педесетнице служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Крки. У својој беседи Епископ Фотије је говорио о значају овога великог празника којега оци другачије називају „рођендан Цркве“. Од празника Педесетнице Црква Христова живи Духом Светим који у телу Цркве оприсутњује Оца и Сина чинећи тако од свих верујућих једно мистично Тело Христово – Цркву.

Свети Серафим Саровски је у новије време говорио оно што су већ рани оци учили, да је смисао човековог живота на земљи задобијање Духа Светога. У том смислу је живот сваког хришћанина после Светога Крштења – „лично саборне Педесетнице“ подвиг узрастања у Христу, кроз задобијање и умножавање благодати Духа Светога.

          После Свете Литургије Епископ Фотије је са братством манастира Крке посетио крчки метох манастир Лазарицу где се приводе крају радови на обнови конака.   

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio